Saturday 16 April 2016

Recenze || S láskou, Rosie

S láskou, Rosie je příběh o lásce. A o tom, jak se vám život občas připlete do cesty. 


Nacházíme se v Irsku. Alex a Rosie byli nerozlučitelní přátelé již od dětství. Zažili spolu vše, na co si můžete vzpomenout - od školky až po bláznivé večírky. To vše ovšem skončí, když je Alex donucen odstěhovat se do Bostonu. Hlavní hrdinka nechce dopustit, aby vzdálenost bránila jejich přátelství a hlá se na vysokou školu v Bostonu, aby si splnila svůj sen - stala se manažerkou luxusního hotelu a zachránila jejich přátelství. Její život se ale jednoho večera převrátí vzhůru nohama a nic není jako dřív.  
Autorkou tohoto young adult románu nemůže být nikdo jiný než Cecelia Ahern - irská autorka povídek a scénářů, která se do podvědomí čtenářů zapsala především díky světovému bestselleru P.S.: Miluji tě.   
Valná většina příběhu je napsána formou dopisů. Ačkoliv vás může myšlenka na knihu napsanou prostřednictvím dopisů, pohlednic a SMS zpráv (stejně jako mě) ze začátku odradit, můžu vás ujistit, že autorka vše zvládla bravůrně. Po dočtení si jen těžko lze vůbec představit, že by kniha byla napsána jinak.
 S láskou, Rosie je příběh plný lásky, přátelství a promrhaných příležitostí.
 P.S.: Pozornost si zaslouží i filmové zpracování. Pravdou je, že se knižní předlohy příliš nedrželo, ale se Samem Clafinem a Lily Collins v hlavních rolích sklízí úspěch.

Knihu původně vydalo ve Velké Británii nakladatelství HarperCollins pod názvem Where Rainbows End (Kde končí duha)


Share:

0 komentářů:

Post a Comment